Tisztelt Hölgyeim és Uraim!



A Bethlen Gábor Alapítványkezelő Zrt. 2012-ben pályázatot írt ki a trianoni határokon innen és túl élők kapcsolatát segítendő. (Lásd: www.hatartalanul.eu)

Iskolánk, az aszódi Petőfi Sándor Gimnázium, Gépészeti Szakközépiskola és Kollégium a szakképző iskolák együttműködési programjának részeseként

672. 850 forint, vissza nem térítendő támogatást nyert.
Partnerünk a kézdivásárhelyi Apor Péter Mezőgazdasági Szakközépiskola.

Aszódról 7 informatikus indul Erdélybe 2013. április 2-án, ahol együtt dolgozik majd 7 gasztronómussal.
Április 6-án együtt indulnak majd Magyarországra, ahol 10-éig folytatják a közös programot.

A HATÁRTALANUL PÁLYÁZAT pontos címe:
Informatika és gasztronómia avagy egy székely-magyar étterem terve

Vagyis: Az aszódi informatikus és a kézdivásárhelyi gasztronómia szakos diákok közösen elkészítik egy székely-magyar étterem komplex tervezetét. Útjuk során dokumentálják Verespatak drámaian alakuló sorsát. Magyarországon borvidéket látogatnak (Eger környéke) és találkoznak Budapest történelmi nevezetességeivel.

Az előkészítési szakaszban meg kellett ismertessük diákjainkat a részfeladatokhoz kapcsolódó ismeretekkel. Épületek tervezése, térrendezés és lakberendezés, éves vendéglátós programterv, elektronikus rendelésfelvétel, reklám és marketing, speciális honlapok készítése, rendezvényszervezés, asztalfoglalás interneten keresztül, gasztrokultúra, készletezés stb.

A témához szakkört (virtuális szakkört) gründoltunk, ami segített a rátermettek kiválasztásában is. A Facebookon 2012 novemberében létrehoztunk egy zárt csoportot, és felosztottuk a feladatokat. A diákok a legnagyobb szabadságot kapták: ez azt jelenti, hogy szinte mindent maguk csináltak-csinálnak. Mára mindenki megtalálta a szívéhez-eszéhez legközelebb álló témát. Az alábbiakban maguk számolnak be a helyzet - mindenkori - állásáról.

Balogh Péter - projektvezető




2013. 04. 08.

2013. 04. 08.

Egy kellemes reggeli elfogyasztása után a délelőttünk a gépteremben telt, ahol elvégeztük az utolsó simításokat: átnéztük és egy kicsit még variáltuk a boroscímkéket,étlapokat,névjegyeket,logókat és az étterem alaprajzát és weblapját.

írta: Tóth Dávid, Borka Gergely

Délután ellátogattunk Egerbe (sajnos az aszódiak nélkül :/ ), ahol megnéztük a Gárdonyi Géza Emlékházat, az egri várat, a Buttler-házat, a Szantofer Éttermet, a Dobó István téren megtekintettük a híres szoborcsoportot és a barokk templomot.


 Késő délután fölkerestük a Minaretet, megmásztuk a kilencvenvalahány lépcsőt (ha valaki tudja, hogy pontosan mennyi, akkor írja meg!).
Ott vagyunk fent!
Estére átmentünk s egy borkóstolóra Egerszalókra, ahol kívülről megtekintettünk egy nagyon jó gyógyfürdőt.
Szeifert Laci bácsi megkóstóltatta velünk négy-ötféle finom borát, volt finom pogácsa és kétféle finom sajt es. Füstölt valamint nem füstölt, azaz füstöstelen sajtokat.


A borok szőlőből készültek, cukor hozzáadása nélkül: egri leányka, muscat ottonel, medoc, kékfrankos. Vettünk apának meg anyának es!

Írta: Butyka Zsuzsa, Daragus Szilvia és Balázsi Anti

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése